Massage op locatie

Gedurende de 26 jaar die ik heb gewerkt in zorg voor mensen met een beperking, heb ik ervaren hoe de werkdruk in de zorg steeds meer is toegenomen. Hierdoor is er steeds minder tijd en aandacht voor persoonlijk contact. Even een kopje koffie, een luisterend oor of gewoon tijd voor aandacht. Via het PGB budget ben ik in 2020 gestart met een 1 op 1 begeleiding binnen en buiten de zorginstelling. Eerst gericht op gedrag maar inmiddels ook steeds meer gericht op het geven van massages. Ik heb ontdekt hoe waardevol en helend de aanraking van een massage kan zijn voor lichaam en geest met name voor iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking waaronder bijvoorbeeld autisme, ADHD en hechtingsstoornis.

Mijn massagebehandelingen geef ik altijd in overleg met de begeleiders van de zorginstelling en stem op deze manier af wat er nodig, wenselijk en mogelijk is. Zo zal de ene cliënt baat hebben bij een zachte Shantala kindermassage, maar iemand met autisme juist meer diepe druk nodig hebben d.m.v. de Klassieke klachtgerichte massage of juist meer ontspanning van het lijf door een Ontspanningsmassage. Kortom: massage naar wens en op maat. Ik ben zeer flexibel: de massage kan ik geven op mijn ambulante massagetafel, op de hoog-laag bedden van de zorginstelling of vanuit de rolstoel. Vanuit mijn werkervaring in de zorg ben ik bekend met tilliften en zorgstoelen. Daarnaast vind ik het belangrijk om, indien van toepassing, samen te werken met de fysio/ergotherapeut.

Elke massage is uniek. Afhankelijk van de klachten en de wensen wordt samen een behandelplan gemaakt. 

Naast herstel van het zelfgenezend vermogen komen er door deze massage in de hersenen de hormonen endorfine en oxytocine vrij die zorgen voor ontspanning en die stress verminderen.

‘omdat de meest kwetsbaren het zo verdienen’