Ayurvedische massage

Ontdek de diep ontspannende wereld van de Indiase Ayurvedische massage, ook wel Abhyanha genoemd. Deze massage is niet alleen een weldaad voor het lichaam maar ook voor de geest. Via zachte, vloeiende strelingen dringt medicinale kruidenolie diep in de huid door. Het resultaat? Een herstel van balans op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau waardoor jouw unieke energie weer vrij kan stromen.

Tijdens deze zeer persoonlijke massage breng ik ruimschoots warme medicinale kruidenolie met zachte vloeiende strijkingen aan op het gehele lichaam. Hierbij focus ik niet op het losmaken en diep masseren van de spieren maar worden de energiekanalen(nadis) en de energiepunten(marmari) gevolgd en licht gestimuleerd. Bij deze massage gebruik ik verschillende massagetechnieken. De olie heeft een verzachtende, kalmerende en ontgiftende werking op lichaam en geest doordat deze door de huidlagen heen gaat en de bloedsomloop en de cellen bereikt.

De olie en de massagetechniek stem ik af op je unieke lichaamsconstitutie en gezondheidsgeschiedenis. Om de constitutie vast te stellen, vindt er vooraf een intake plaats d.m.v. een vragenlijst. Een lichaamsconstitutie geeft een beeld van jouw dominante Ayurvedisch lichaamstype/ ‘dosha’ (Vata, Pitta, Kapha), jouw huidige disbalans en hoe je je voelt. Bij de eerste keer is deze intake natuurlijk wat uitgebreider. Op basis van deze uitkomsten stel ik een speciale kruidenolie samen en bepaal ik mijn massagetechnieken. Tijdens de massage gebruik ik veel van deze op maat gemaakte verwarmde olie om lichaam en geest weer in harmonie te brengen. En de bonus: de speciaal samengestelde olie die ik niet gebruik, krijg je mee naar huis.

In de Ayurveda zijn Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ruimte de bouwstenen van het leven. Ze worden in het lichaam bestuurd en in balans gehouden door de drie levensenergieën/de Doshas (Vata, Pitta, Kapha). Volgens de Ayurveda treden er ziektes op wanneer de dosha’s niet goed in balans zijn en daardoor hun taken niet goed kunnen uitvoeren.

Ayurveda betekent letterlijk in het Sanskriet “kennis van het leven” Ayurveda is een Indiase levenswetenschap die tot doestelling heeft om door middel van preventieve benadering mensen gezond te houden. Het is een holistische geneeswijze en richt zich dus op de gehele mens. Massage is een essentieel onderdeel van deze geneeswijze met als belangrijk doel:

In balans komen en in balans blijven!