KLassieke – klachtgerichte massage

De klassieke massage is een massage die naast ontspanning ook gericht is op de fysieke klachten die er zijn. Bij pijnlijke, stijve of overbelaste spieren wordt hier tijdens de massage extra op gefocust. Elke massage is maatwerk en wordt afgestemd op de persoon.
In een gesprek vooraf aan de massage neem ik de klachten en wensen door die er zijn en of er behoefte is aan een zachte of stevige massage.

Bij deze klassieke massage maak ik, naast de ontspanningstechnieken als knedingen en strijkingen, ook gebruik van meerdere sportmassagetechnieken. Ik bewerk/behandel triggerpoints, masseer met mijn knokkels, duimen, ellebogen en armen. Ik maak bindweefsel los en zorg op deze manier voor soepele spieren. Blokkades worden opgeheven en er ontstaat een goede doorstroming van het bloed, lymfestelsel en energie. Door verschillende technieken te combineren ontstaat een complete massage waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt versterkt. Bij de inzet van sporttechnieken gebruik ik geen olie om goede grip op de spieren te krijgen. Een massage m.b.v. sporttechnieken wordt soms als erg gevoelig of soms zelfs als pijnlijk ervaren. Om lichaam en geest weer terug in de ontspanning te krijgen masseer ik daarna weer met een ontspannende olie.

Elke massage is uniek. Afhankelijk van de klachten en de wensen wordt samen een behandelplan gemaakt. Een klassieke klachtgerichte (sport) massage duurt maximaal 60 minuten.

Naast herstel van het zelfgenezend vermogen komen er door deze massage in de hersenen de hormonen endorfine en oxytocine vrij die zorgen voor ontspanning en die stress verminderen.

een klassieke massage

omdat je lijf het nodig heeft