Over mij

Ik ben Wampie Pothast

Ik ben gelukkig getrouwd en heb een prachtige tienerdochter. Ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam in de kinderopvang en zorg voor kinderen/jongeren in het autistisch spectrum. Ik woon in het mooie landelijke Spierdijk. Hier is ook mijn praktijk STRAAL voor massage en zorg waar ik verschillende massages geef aan kinderen en volwassenen.
WAAROM DAT?

Dat is een lang verhaal, een lang en pijnlijk proces. Dat wil ik delen om mijn passie van nu te verklaren.

In 2013 ben ik gestart met de opleiding Kindercoaching. Deze opleiding heb ik moeten afbreken i.v.m. een problematische zwangerschap. Toch volgde er een geboorte van onze zoon. Super gelukkig… een prachtig kind…ruim 2 maanden met al mijn /onze liefde en aanrakingen verzorgd in het AMC maar helaas…hij mocht niet bij ons blijven. Een periode van bijna ondraaglijke smart. Het verlies van het leven van een kind, een kind met toekomst…niet te doen.

Er volgde een zware tijd voor mij en mijn gezin. Het verdriet was onmetelijk groot. In deze zware periode ben ik in aanraking gekomen met massage en yoga. Dit heeft mij veel positieve energie gegeven; door massage en yoga komen je emoties los waardoor je ontspant en veel opruimt in je lijf. Langzamerhand kon ik af en toe weer stralen.

Daarnaast kreeg ik en pakte ik de kans om in 2016 weer terug te keren in het arbeidsproces. Na ruim 2 jaar kreeg ik weer werk in de zorg. Door dit werk kon ik weer wat betekenen voor kinderen en jongeren met autisme, ADHD en aanverwante stoornissen. Iedere beperking vraagt om haar eigen benadering. Intuïtief werkte ik altijd al vanuit een holistisch visie: het zien van de totale persoon/het totale kind en daar ondersteunen/ “helpen” waar nodig is. Ik kwam er weer achter dat ik mijn gevoelens weer kon openstellen naar alle kinderen: met en zonder beperking!

In 2019 ben ik een cursus Shantala Kindermassage gaan volgen bij de Massage Academie en ik werd enthousiast en geprikkeld om weer met kinderen te gaan werken. Ik begon met de inrichting van mijn eigen praktijk aan huis, STRAAL! een naam die vanzelf ontstond: ik begon na jaren weer te stralen.

Ik wilde nog meer voor kinderen kunnen betekenen en ben me in 2020 gaan omscholen tot docent Kinderyoga. Deze opleiding heb ik afgerond bij Dolfijn Wellness opleiding te Amsterdam. Op scholen en BSO’s geef ik nu kinderyogalessen. In november 2021 heb ik mijn certificaat Hotstone Massage en Fullbody massage behaald bij Massage opleidingen Lian Bart te Purmerend.
Ik begon daarom steeds vaker volwassenen te masseren en in 2023 ben ik gestart met de 3 jarige opleiding Massagetherapeut waarin Ayurvedische massage, Klassieke, Sport – Ontspanningsmassage in het eerste jaar de belangrijke onderdelen zijn.

Mijn passie om massages te geven is alleen maar sterker geworden, ik vind het heerlijk om al mijn klanten het ultieme gevoel van ontspanning en welzijn te geven…een balans te vinden tussen lichaam en geest.