Straal

Praktijk voor Kinderyoga en Massage


Ik ben Wampie Pothast.

Ik ben gelukkig getrouwd en heb een prachtige tiener dochter. Ik ben al 25 jaar werkzaam in de kinderopvang cq zorg voor kinderen/jongeren in het autistisch spectrum. Ik woon in het mooie landelijke Spierdijk. Hier is ook mijn praktijk STRAAL. Hier geef ik yoga aan kinderen en massage.

WAAROM DAT?

Dat is een lang verhaal, een lang en pijnlijk proces. Dat wil ik delen om mijn passie van nu te verklaren.

In 2013 ben ik gestart met de opleiding Kindercoaching. Deze opleiding heb ik moeten afbreken i.v.m. een problematische zwangerschap. Toch volgde er een geboorte van onze zoon. Super gelukkig... een prachtig kind....ruim 2 maanden met al mijn /onze liefde en aanrakingen verzorgd in het AMC maar helaas....hij mocht niet bij ons blijven. Een periode van bijna ondraaglijke smart. Het verlies van het leven van een kind, een kind met toekomst...niet te doen.

Er volgde een zware tijd voor mij en mijn gezin. Het verdriet was onmetelijk groot. In deze zware periode ben ik in aanraking gekomen met massage en yoga. Dit heeft mij veel positieve energie gegeven; door massage en yoga komen je emoties los waardoor je ontspant en veel opruimt in je lijf. Langzamerhand kon ik af en toe weer stralen.

Daarnaast kreeg ik en pakte ik de kans om in 2016 weer terug te keren in het arbeidsproces. Na ruim 2 jaar kreeg ik weer werk in de zorg. Door dit werk kon ik weer wat betekenen voor kinderen en jongeren met autisme, ADHD en aanverwante stoornissen. Iedere beperking vraagt om haar eigen benadering. Intuitief werkte ik altijd al vanuit een holistisch visie: het zien van de totale persoon/het totale kind en daar ondersteunen/ “helpen” waar nodig is. Ik kwam er weer achter dat ik mijn gevoelens weer kon open stellen naar alle kinderen: met en zonder beperking!

In 2019 ben ik een cursus Shantala Kindermassage gaan volgen bij de Massage Academie en ik werd enthousiast en geprikkeld om weer met kinderen te gaan werken. Ik begon met de inrichting van mijn eigen praktijk aan huis, STRAAL! een naam die vanzelf ontstond: ik begon na jaren weer te stralen.

Ik wilde nog meer voor kinderen kunnen betekenen en ben me in 2020 gaan omscholen tot docent Kinderyoga. Deze opleiding heb ik afgerond bij Dolfijn Wellness opleiding te Amsterdam. In november 2021 heb ik mijn certificaat Hotstone Massage en Fullbody massage behaald bij Massage opleidingen Lian Bart te Purmerend. 

Ik wil door mijn massages en yogalessen kinderen en jongeren rust en ontspanning geven en dat ze goed zijn zoals ze zijn...mét of zónder beperking. Dat ze er mogen zijn!